Espanjalainen perunamunakas

Uutuuslajike Colomba, 1 kg:n pussi
Tekijä: HZPC Kantaperuna
Reseptityyppi: Pääruoka
4 annosta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 ääntä, keskiarvo: 5.00 / 5)
Loading...

Ainekset

3 keskikokoista Colomba-perunaa
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 paprikaa
8 kananmunaa
Suolaa ja pippuria

Ohje

  1. Pese perunat ja pilko 1,5-2cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pinnoitetulla paistinpannulla ja ruskista perunoita 3 minuuttia. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 10 minuuttia, välillä sekoittaen.
  2. Perunoiden kypsentymisen aikana kuori ja hienonna sipuli sekä halkaise, tyhjennä ja kuutioi paprikat. Lisää perunoiden joukkoon ja kypsennä 10-15 minuuttia. Lisää suolaa ja pippuria. Tarkista, että perunat ovat melkein kypsiä.
  3. Vatkaa kananmunat, suolaa ja pippuria ja kaada kasvisten päälle. Jatka miedolla lämmöllä kypsentämistä 10-15 minuuttia. Käännä munakas puolivälissä kypsentämistä ison lautasen avulla ylösalaisin ja liu’uta takaisin pannulle tai viimeistele paistamalla grillivastuksen alla.
  4. Tarjoile kuumana, lämpimänä tai kylmänä vihreän salaatin kera. Lisää Colomba-reseptejä https://www.kantaperuna.com/colomba-nauti-elamasta/