Perunalajike Nicole-Annabelle, kiinteä peruna, vihreä pussi
Tekijä:
Reseptityyppi: Pääruoka
Ainekset
  • 200 g valmista kaupan lehtitaikinaa (28x28cm)
  • 1 kananmuna
  • Täyte
  • 2 sipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna
  • 5 perunaa, puolikypsäksi keitettynä, siivuiksi leikattuna
  • 2 dl emmentaljuustoraastetta
  • ½ nippua salviaa
  • öljyä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Koristeeksi
  • 1 nippu rucolaa
  • 30 g parmesaania siivuiksi leikattuna
  • ½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
Ohje
  1. Tee ensin täyte piiraaseen. Kuullota sipuli paistinpannulla tilkassa öljyä kunnes ne ovat pehmeitä ja laita sivuun hetkeksi. Ruskista vielä perunasiivuja paistinpannulla, jossa on voita ja öljyä, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
  2. Seuraavaksi tee piirakkapohja. Leikkaa lehtitaikinasta haluamasi pituinen, noin 12 cm leveä suikale. Leikkaa taikinasta kaksi ohuempaa suikaletta, jotka kiinnitetään kananmunalla piirakan molemmille reunoille. Leikkaa myös 2 lyhyempää suikaletta ja liimaa kananmunalla piirakan päihin. Töki haarukalla pieniä reikiä piirakan pohjaan.
  3. Laita pohja leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteessa noin 10-15 min, kunnes piirakkapohja on kypsä.
  4. Ota pohja pois uunista hetkeksi. Täytä piiras emmentaljuustolla, kuullotetulla sipulilla sekä perunasiivuilla. Lisää täytteiden päälle muutamia salvian lehtiä ja laita takaisin uuniin n. 8-10 min, kunnes juusto sulaa ja täytteet lämpiävät.
  5. Koristele piirakka rucolalla, pinjansiemenillä ja parmesaanilastuilla.