Perunalajike Nicole-Annabelle, kiinteä peruna, vihreä pussi
Tekijä:
Reseptityyppi: Pääruoka
Ainekset
  • 4 perunaa, isoa
  • 1 sipuli, pieneksi silputtuna
  • 1 tl valkosipulia, raastettuna
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • Täytteet
  • 120 g mätiä (oman maun mukaan joko siian-, lohen- tai muikunmätiä)
  • 1 purkki smetanaa
  • 2 rkl punasipulia, silputtuna
  • tilliä, silputtuna
  • Koristeeksi
  • ruohosipulia
Ohje
  1. Ensimmäiseksi kuullota sipuli paistinpannulla pehmeäksi ja laita hetkeksi sivuun.
  2. Kuori perunat ja raasta raastinraudalla isoksi raasteeksi. Kuivaa perunaraaste talouspaperilla, yritä saada niin paljon nestettä pois kuin mahdollista. Laita raastetut perunat kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon valkosipuli, kuullotettu sipuli, jauhot ja kananmuna. Sekoita massa hyvin.
  3. Laita paistinpannulle n. 4 ruokalusikallista öljyä ja anna öljyn lämmetä. Muotoile massasta teelusikalla pienehköjä kasoja paistinpannulle. Voit myös halutessasi käyttää lettupaistinpannua, jolloin saat helposti mukavan kokoisia röstiperunalettuja. Painele paistinlastalla massasta ohuehkoja lettuja. Anna paistua keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi. Vähennä lämpöä ja käännä röstiperunaletut. Jatka paistamista vielä 5-7 minuuttia niin, että letut ovat kauttaaltaan kullanruskeita ja kypsiä.
  4. Siirrä valmiit röstiletut pellillä uuniin miedolle lämmölle niin, että ne maustuvat ja pysyvät lämpiminä. Valmista loput perunaraastepallerot letuiksi samalla tavalla.
  5. Täytä röstiperunaletut erilaisilla mädeillä ja punasipulisilpulla. Tarjoile smetanan kera.