Perunaa vuodesta 1952

Colomba-tuoteuutuus

Colomba on keltainen ja pyöreä ruokaperuna, jossa on raikkaan aromikas, aavistuksen kermainen tuoreen perunan maku. Erityisen rakenteensa ansiosta Colomba soveltuu kaikkeen ruuanlaittoon – se on simppeli peruna keittoihin ja sellaisenaan keitettäväksi. Colomba pysyy keitettäessä ehjänä, mutta muusiutuu silti kuohkeaksi siinä missä jauhoisempikin peruna. Colomba sopii uuniruokiin ja paistamiseen sekä kypsyy tarvittaessa nopeasti myös mikroaaltouunissa. Colombaa saa nyt 1 kg:n pussiin pakattuna. Kysy lisää!

Pellosta pöytään!

Perunanviljely on kokovuotista toimintaa. Vuottamme ryhmittävät eri kaudet.

KEVÄT.

Kevät on uuden alkua. Silloin kellarimme täyttyvät siemenperunoilla joita idätämme valojen alla parin kuukauden ajan. Keväällä pellot käännetään, äestetään ja tällöin ne ovat valmiita perunan istutukseen. Perunaa istutetaan toukokuun alusta kesäkuun puoleen väliin tietenkin säistä riippuen. Keväällä pakataan ja toimitetaan perunaa normaalisti marketteihin muun työn ohessa.

KESÄ.

Kesä, juhannuskoivut, uudet perunat ja silli – mikä voisi olla enää suomalaisempaa? Juhannuksena pääsemme maistamaan ensimmäisiä oman sadon uusia perunoita ja marketteihin ne tulevat heinäkuun ensimmäisten viikkojen aikana. Kesä on varsinaista sesonkia ja uutta perunaa nostetaan tilallamme päivittäin.

SYKSY.

Kuulaat syysaamut, maan tuoksu ja syksyn värit puissa. Syksy on meille kiireistä aikaa sillä kaikki perunasato on saatava nostettua pellosta ennen pakkasöitä. Perunat varastoidaan lajikkeittain ja säilytetään valolta suojassa optimaalisessa lämpötilassa.

TALVI.

Talvella keskitymme perunan pakkaamiseen ja toimittamiseen ruokapöytiinne! Talvella suunnittelemme tulevaa kevättä ja satokautta.

Viljelemämme perunalajikkeet vaihtelevat vuosittain ja meillä on uutuuksia koeviljelyssä joka vuosi.

Tällä hetkellä kylvössä
olevat lajikkeet

Afra
Asterix
Carrera
Colomba
Gala
Marabel
Melody
Noblesse
Puikula
Regina
Rosamunda
Saline
Siikli
Timo

Pakkauskoot

1 kg pussi
2 kg pussi
5 kg pussi
10 kg pussi

10 kg laatikko
15 kg laatikko
10 x 2 kg laatikko

250 kg kontti
500 kg suursäkki
1 000 kg suursäkki