Tuotteet

Pikku perunat UUTUUS!

Joskus ihmisellä on kiire. Pikkuruiset herkkuperunat kypsyvät kiehuvassa vedessä ”salamannopeasti” eli alle 10 minuutissa. Mikroaaltouunissa itse asiassa alle 5 minuutissa. Kuori on niin ohut, että lapsetkin napsivat perunat kuorineen. Kun kovin kiire on hellittänyt, kannattaa pieniä perunoita kokeilla myös pannulla ja uunissa. Helppoa, kätevää ja ennen kaikkea herkullista! Pikku perunoita saa nyt 900 g:n pussiin pakattuna. Kysy lisää!

Colomba

Colomba perunapussi

Colomba on keltainen ja pyöreä ruokaperuna, jossa on raikkaan aromikas, aavistuksen kermainen tuoreen perunan maku. Erityisen rakenteensa ansiosta Colomba soveltuu kaikkeen ruuanlaittoon – se on simppeli peruna keittoihin ja sellaisenaan keitettäväksi. Colomba pysyy keitettäessä ehjänä, mutta muusiutuu silti kuohkeaksi siinä missä jauhoisempikin peruna. Colomba sopii uuniruokiin ja paistamiseen sekä kypsyy tarvittaessa nopeasti myös mikroaaltouunissa. Colombaa saa 1 kg:n pussiin pakattuna. Kysy lisää!

Tällä hetkellä kylvössä olevat lajikkeet

Viljelemämme perunalajikkeet vaihtelevat vuosittain
ja meillä on uutuuksia koeviljelyssä joka vuosi.

Afra
Carrera
Colomba
Gala
Jazz
Madeira
Marabel
Melody
Noblesse
Puikula
Rosamunda
Siikli
Sunita
Timo

Pakkauskoot

900 g pussi
1 kg pussi
2 kg pussi
5 kg pussi
10 kg pussi

10 kg laatikko
15 kg laatikko
10 x 2 kg laatikko

250 kg kontti
500 kg suursäkki
1 000 kg suursäkki

Pellosta pöytään!

Perunanviljely on kokovuotista toimintaa. Vuottamme ryhmittävät eri kaudet.

KEVÄT

kevätkylvö

Kevät on uuden alkua. Silloin kellarimme täyttyvät siemenperunoilla joita idätämme valojen alla parin kuukauden ajan. Keväällä pellot käännetään, äestetään ja tällöin ne ovat valmiita perunan istutukseen. Perunaa istutetaan toukokuun alusta kesäkuun puoleen väliin tietenkin säistä riippuen. Keväällä pakataan ja toimitetaan perunaa normaalisti marketteihin muun työn ohessa.

KESÄ

perunapelto

Kesä, juhannuskoivut, uudet perunat ja silli – mikä voisi olla enää suomalaisempaa? Juhannuksena pääsemme maistamaan ensimmäisiä oman sadon uusia perunoita ja marketteihin ne tulevat heinäkuun ensimmäisten viikkojen aikana. Kesä on varsinaista sesonkia ja uutta perunaa nostetaan tilallamme päivittäin.

SYKSY

sadonkorjuu

Kuulaat syysaamut, maan tuoksu ja syksyn värit puissa. Syksy on meille kiireistä aikaa sillä kaikki perunasato on saatava nostettua pellosta ennen pakkasöitä. Perunat varastoidaan lajikkeittain ja säilytetään valolta suojassa optimaalisessa lämpötilassa.

TALVI

uuniperuna

Talvella keskitymme perunan pakkaamiseen ja toimittamiseen ruokapöytiinne! Talvella suunnittelemme tulevaa kevättä ja satokautta.