Sinappinen pikaquiche

Uutuuslajike Colomba, 1 kg:n pussi
Tekijä:
HZPC Kantaperuna
Reseptityyppi: Pääruoka
4 annosta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 ääntä, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Ainekset

2 pientä Colomba-perunaa (200 g)
120 g purjosipulia (2 pientä)
1,5 dl maitoa
1,5 dl kermaa
1 rkl sinappia
1 munankeltuainen
1 kananmuna
Juustoa
Suolaa ja pippuria

Ohje

  1. Pese ja pilko perunat 1-1,5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Leikkaa purjot sentin paksuisiksi renkaiksi. Laita sitten purjo ja perunat sekä kolme ruokalusikallista vettä mikroaaltouunin kestävään kulhoon. Lisää suolaa ja pippuria. Kypsennä peitettynä mikrossa noin viiden minuutin ajan ja tarkista, että kasvikset ovat melkein kypsiä.
  2. Vatkaa maito, kerma, sinappi, keltuainen ja kananmuna. Lisää suolaa ja pippuria. Laita juustosuikaleita mikronkestävän astian pohjalle sen verran, että pohja peittyy, ja levitä sitten päälle purjo ja perunat ja peitä munaseoksella. Kypsennä puolella teholla noin 10 minuuttia (riippuen mikrosta). Tarjoile kuumana tai lämpimänä.
  3. Pro-vinkki: Loppukypsennyksen voi tehdä myös tavallisessa uunissa. Paista 180 °C asteessa 20 minuuttia. Lopputulos on hiukan kiinteämpi kuin mikrossa kypsennettynä. Lisää reseptejä https://www.kantaperuna.com/colomba-nauti-elamasta/