Peruna – Parhaat reseptit -kirja
© Sanna Mansikkamäki
16 palaa
2 tuntia
G
Silkkisen pehmeä kahvikakku, jossa maistuu voimakkaasti sitruuna, sopii esimerkiksi ruokalahjaksi tai kahvipöytään.
Ainekset
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
2 dl perunajauhoja
2 dl perunamuusia
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
250 g voita
Ohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää perunamuusin joukkoon sitruunankuori. Sekoita muusi hyvin vaahdon joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne munavaahtoon. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
Paista kakkua hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia.