Peruna – Parhaat reseptit -kirja
© Sanna Mansikkamäki
4 annosta
1 tunti
G
Mikä mieletön yhdistelmä! Ruskistettu voi ja paahdettu muussattu peruna! Tämän parempaa yhdeistelmää ei ole olemassa.
Ainekset
1 kg isoja jauhoisia perunoita
2 dl täysmaitoa
2 tl suolaa
100 g voita
Ohje
Tee voi valmiiksi. Sulata voi kattilassa. Anna voin sulaa ja ruskistua vähitellen. Älä päästä palamaan. Voin muututtua vaalean ruskeaksi, siitä lähtee voimakas pähkinäinen tuoksu. Silloin se on valmista. Anna sakan laskeutua kattilan pohjalle. Voit tehdä tämän hyvissä ajoin etukäteen.
Siivilöi ruskistettu voi talteen esimerkiksi pienen tiheäreikäisen siivilän läpi, ettei sakkaa pääse mukaan. Kuumenna sitä vähän ennen muusiin lisäämistä.
Pese perunat ja kuivaa niiden pinta. Nosta ne uunipellille ja paahda 230 asteessa kypsiksi. Kokeile kypsyyttä pitkällä tikulla. Kovassa lämmössä paahdetut perunat saavat voimakkaan paahtuneen maun.
Halkaise perunat kuumina ja kaavi perunaa isolla lusikalla ulos kuoresta. Kuoren lähellä oleva kohta on parhaimman makuista. Purista paahtunut peruna perunapuristimen läpi lumeksi.
Lisää joukkoon lämmitettyä maitoa, suolaa ja kuumennettua ruskistettua voita. Sekoita kevyesti. Voit säästää vähän ruskistettua voita ja tarjoilla sen pöydässä.