Perunalajike Rosamunda-Alfa, jauhoinen peruna, punainen pussi
Tekijä:
Reseptityyppi: Pääruoka
Annosta: 4-5
Ainekset
  • 5 uuniperunaa isoa, jauhoinen
  • Chipotle-Chili
  • 600 g jauhelihaa
  • 5 tl tacomaustetta
  • 4 tl juustokuminaa
  • 3 tl korianterimaustetta
  • 3 tl smoked Paprikajauhetta
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 2 tl valkosipulia, raastettuna
  • 1 sipulia, silputtuna
  • ½ chili, silputtuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ vihreä paprika, pieniksi kuutioiksi leikattuna
  • 1 dl demi glacea
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 prk tomaattimurskaa (400g)
  • 2 rkl balsamico viinietikkaa
  • ½ dl öljyä
  • 1 prk kidney-papuja chilikastikkeessa
  • suolaa
  • 2 -2 ½ dl vettä
  • 2-3 tl tabasco Chipotle-kastiketta
  • ripaus sokeria
  • Tarjoiluun
  • cheddarjuustoa
  • ranskankermaa
  • 1 avocado, kuutioituna
  • tortillanachoja
Ohje
  1. Aloita ensiksi uuniperunoiden valmistaminen. Pese perunat hyvin ja kääri ne yksitellen folioon. Paista uuniperunoita 225-asteessa ensin 30 min ja vähennä uunin lämpötilaa 200-asteeseen ja paista kunnes perunat ovat kypsiä. Riippuen perunoiden koosta noin 30-60 min.
  2. Sillä välin kun perunat kypsyvät tee Chipotle-chili. Ruskista ja paista jauheliha siten, että sen rakenne on hienoa, eikä liian paakkuista. Lisää kaikki mausteet ja anna mausteiden hetken imeytyä jauhelihaan. Lisää joukkoon valkosipuli ja sipuli, anna niiden hieman pehmetä. Lisää seuraavaksi chili ja tomaattipyree, sekoita ne hyvin sekaan. Lisää joukkoon paprika ja anna sen hieman pehmetä. Lisää demi glace, lihaliemikuutio, tomaattimurska, balsamico, öljy ja vesi. Mausta suolalla ja sokerilla ja anna kiehua hieman kasaan niin, että maut tasoittuvat. Lisää joukkoon vielä Tabasco chipotle-kastike ja kidneypavut.
  3. Kun uuniperunat ovat kypsiä, poista folio ja viillä veitsellä viilto uuniperunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin. Täytä chipotle-chili täytteellä ja koristele cheddarjuustolla, ranskankermalla, avocadolla ja nachoilla.