Kantarellimuusi rapeaksi paistetun siian kera

Perunalajike Van Gogh, yleisperuna, keltainen pussi
Tekijä: Sara La Fountain
Reseptityyppi: Pääruoka
4-5 annosta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Ainekset

4 kpl siikafileitä
suolaa
valkopippuria
voita

Kantarellimuusi

650 g perunoita, kuorittuna, keitettynä
400 g kantarelleja
1- 1 ½ dl kermaa, lämmitettynä
1- 1 ½ dl maitoa, lämmitettynä
60 g voita, sulatettuna
sokeria
suolaa
mustapippuria
2 rkl ruohosipulia, silputtuna

Sitrusvihannekset

1 nippu parsaa, kuorittuna , keitettynä, paloiksi leikattuna
1 rasia sokeriherneen palkoja, höyrytettynä, puolitettuna
150 g retiisejä, höyrytettynä, puolitettuna
1 dl herneitä, (pakaste) sulatettuna
¼ tl sitruunankuorta, raastettuna
3 rkl voita, sulatettuna

Ohje

  1. Tee ensimmäiseksi kantarelli-muusi. Ruskista ja paahda kantarelleja paistinpannulla nokareessa voita. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja laita hetkeksi sivuun.
  2. Seuraavaksi soseuta perunat, lisää joukkoon lämmin maito ja kerma, sulatettu voi, sekä kantarellit. Mausta sokerilla, suolalla, mustapippurilla, sekä ruohosipulilla.
  3. Seuraavaksi tee vihannesmix. Sekoita kulhossa parsa, retiisit, herneenpalot ja herneet. Mausta suolalla, sitruunankuoren raasteella, voisulalla ja mustapippurilla.
  4. Tee seuraavaksi siika, poista siika fileistä ruodot. Löydät ne kuljettamalla sormia fileen pinnalla. Ruodot on helppo poistaa pinseteillä. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Paista fileitä paistinpannulla, nokareessa voita, nahkapuoli alaspäin niin, että ne paistuvat kauniin kullan ruskeaksi ja rapeiksi. Käännä fileet ja anna paistua vielä hieman toiseltakin puolelta (mutta älä ylikypsennä), kunnes ne ovat kullanruskeita. Käytä paistamiseen iso nokare voita. Imeytä liika rasva fileistä asettamalla ne keittiöpaperin päälle. Näin fileet myös pysyvät rapeina. Tarjoile Kantarellimuusi sitrusvihannesten ja rapeiden siikafileiden kera.