Paahdetut varhaisperunat pekoni-sinappi-kermakastikkeella sekä naudan sisäfileetä

Uudet perunat
Tekijä: Sara La Fountain
Reseptityyppi: Pääruoka
4-5 annosta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 ääntä, keskiarvo: 4,00 / 5)
Loading...

Ainekset

800 g naudan sisäfileetä, leikattuna 4-5 pihviksi
1 rkl öljyä
1 rkl voita

Perunamix

600 g uusia perunoita, keitettynä puolikypsiksi, puolitettuna
200 g pekonia (pieninä kuutioina)
1 sipuli, silputtuna
1 tl valkosipulia, raastettuna
2 tl Dijon sinappia
1 rkl hunajaa
2 dl kermaa
1 nippu tilli (silputtuna)
2 rkl öljyä
1 rkl voita
suolaa
pippuria

Maustevoi

100 g voita
20 g sinihomejuustoa
3 tl roseepippuria (kokonaisia)
mustapippuria
suolaa

Ohje

  1. Aloita tekemällä maustevoi. Sekoita kaikki maustevoin ainekset hyvin keskenään. Muotoile tahnasta muovikelmun päällä tankomainen ja kääri se kelmun sisälle. Laita tanko jääkaappiin, kun maustevoi on jähmettynyt, leikkaa siitä paloja pihvin kera.
  2. Ruskista pekoni paistinpannulla ja laita hetkeksi sivuun. Lämmitä paistinpannulla voi ja öljy, lisää perunapalat ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli ja anna kuullottua. Lisää vielä kerma, hunaja, sinappi ja mausteet. Anna hautua, kunnes kerma on paksuuntunut ja lisää joukkoon rapea pekoni. Poista liedeltä ja lisää silputtu tilli.
  3. Lopuksi paista pihvit. Lämmitä paistinpannu tai grillipannu kuumaksi, lisää voita ja hieman öljyä. Laita huoneenlämpöiset pihvit pannulle ja paista 2-3 minuuttia molemmin puolin, haluamasi paistoasteen mukaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pihvit pyttipannun ja maustevoin kera.