Parmesan-tryffelimuusi paneroidun porsaan sisäfileen kera

Perunalajike Van Gogh, yleisperuna, keltainen pussi
Tekijä: Sara La Fountain
Reseptityyppi: Pääruoka
4 annosta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 ääntä, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Ainekset

600 g porsaan sisäfileetä, 4-5 pihviksi leikattuna
3 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
suolaa
valkopippuria

Parmesaani-tryffelimuusi
5-6:lle

650 g perunoita, keitettynä
120 g Parmesan-juustoa, raastettuna
1-1 ½ dl kermaa, lämmitettynä
1-1 ½ dl maitoa, lämmitettynä
60 g voita, sulatettuna
sokeria
suolaa
mustapippuria
½ tl tryffeliöljyä

Friteeratut shalottisipulit

6-7 shalottisipulia, ohuiksi renkaiksi leikattuna
reilusti suolaa
maizenaa

Hunajaiset Ruusukaalit

2 rasiaa ruusukaaleja
50 g voita
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
½ dl saksanpähkinöitä, karkeiksi rouhittuna

Ohje

  1. Tee ensimmäiseksi hunajaiset ruusukaalit. Ota hieman päällimmäisiä lehtiä pois kaaleista, jotta saat likaiset lehdet pois. Keitä kattilassa kaalit puolikypsiksi. Sulata pannulla voi ja laita joukkoon hunaja, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita ruusukaalit leivinpaperoidulle uuninpellille ja kaada voi-hunajaseos päälle ja paista 200-asteessa noin 15-20 min minuuttia ja anna paahtua niin, että kaalit ovat kauniin ruskeita. Lisää kaalien joukkoon vielä saksanpähkinöitä ja anna paahtua vielä muutaman minuutin.
  2. Tee seuraavaksi friteeratut shalottisipulit. Laita reilusti suolaa sipulirenkaiden päälle niin, että ne itkevät. Kieritä sipulirenkaat reilusti maizena-jauhoissa ja paista ne kuumennetussa öljyssä.
  3. Soseuta perunat, lisää joukkoon lämmin maito ja kerma, sulatettu voi, sekä raastettu parmesanjuusto. Mausta sokerilla, suolalla, mustapippurilla, sekä tryffeliöljyllä. Tarjoile parmesan-muusi friteerattujen shalottisipuleiden kera.
  4. Seuraavaksi nuiji porsaan sisäfilee pihvit ohuehkoiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Dippaa pihvit sekoitettuun kananmunaan, korppujauhoihin ja vielä uudelleen kanamunaan ja korppujauhoihin. Paista pihvit molemmin puolin paistinpannulla, öljy-voiseoksessa niin, että pihvit saavat kauniin kullanruskean värin ja ovat kypsiä.
  5. Tarjoile pihvit parmesan-tryffelimuusin sekä hunajaisten ruusukaalien kera.