Peruna – Parhaat reseptit -kirja
© Sanna Mansikkamäki
12 annosta, 1 tunti 15 minuuttia
G
Tee näitä silloin, kun kaipaat vaihtelua perunalisukkeisiin. Pekonin ystävä rakastuu tähän vähän savuiseen ja rasvaiseen perunaherkkuun heti. Mausteita on helppo vaihdella oman maun mukaan. Sienijauhettakin voi ripotella halutessaan joukkoon. Syksyisiin perunaruusukkeisiin sienijauhe sopii loistavasti.
Ainekset
24 viipaletta pekonia
500 g yleisperunoita
100 g voita sulatettuna
2 rkl Provencen yrttiseosta
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
Ohje
Pese perunat hyvin ja viipaloi ne mandoliinilla noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.
Asettele kaksi pekoniviipaletta pitkittäin työlaudalle niin, että ne jatkuvat saumattomasti pitkittäin. Asettele perunaviipaleita pekonin päälle limittäin. Sivele perunat voilla. Ripottele päälle yrttiseosta, valkosipulijauhetta ja vähän suolaa.
Kääri 12 ruusuketta ja nosta ne muffinivuoan kokoihin.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.