Perunalajike Nicole-Annabelle, kiinteä peruna, vihreä pussi
Tekijä: Sara La Fountain
Reseptityyppi: Pääruoka
Ainekset
200 g valmista kaupan lehtitaikinaa (28x28cm)
1 kananmuna
Täyte
2 sipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna
5 perunaa, puolikypsäksi keitettynä, siivuiksi leikattuna
2 dl emmentaljuustoraastetta
½ nippua salviaa
öljyä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Koristeeksi
1 nippu rucolaa
30 g parmesaania siivuiksi leikattuna
½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
Ohje
- Tee ensin täyte piiraaseen. Kuullota sipuli paistinpannulla tilkassa öljyä kunnes ne ovat pehmeitä ja laita sivuun hetkeksi. Ruskista vielä perunasiivuja paistinpannulla, jossa on voita ja öljyä, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
- Seuraavaksi tee piirakkapohja. Leikkaa lehtitaikinasta haluamasi pituinen, noin 12 cm leveä suikale. Leikkaa taikinasta kaksi ohuempaa suikaletta, jotka kiinnitetään kananmunalla piirakan molemmille reunoille. Leikkaa myös 2 lyhyempää suikaletta ja liimaa kananmunalla piirakan päihin. Töki haarukalla pieniä reikiä piirakan pohjaan.
- Laita pohja leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteessa noin 10-15 min, kunnes piirakkapohja on kypsä.
- Ota pohja pois uunista hetkeksi. Täytä piiras emmentaljuustolla, kuullotetulla sipulilla sekä perunasiivuilla. Lisää täytteiden päälle muutamia salvian lehtiä ja laita takaisin uuniin n. 8-10 min, kunnes juusto sulaa ja täytteet lämpiävät.
- Koristele piirakka rucolalla, pinjansiemenillä ja parmesaanilastuilla.