Perunalla on hiilihydraateista pienin hiilijalanjälki, mutta suurin ravintoarvo. Ruuantuotannolla on aina ilmastovaikutuksia, mutta minkälaisia ne ovat kun otetaan huomioon myös ruoka-aineiden ravintoainesisältö? Ympäristön kannalta olisi järkevintä, että tuotettu ruoka olisi ravintorikasta, eli sisältäisi runsaasti ravintoaineita, joita keho tarvitsee. Uudessa tutkimuksessa perunalla todettiin olevan hiilihydraateista pienin hiilijalanjälki, mutta suurin ravintoarvo. Perunaa kannattaa siis syödä nyt ja tulevaisuudessa. Lisätietoa tutkimuksesta MTK:n sivuilla Envitecpolis Oy:n tekemän selvityksen tulokset
Pikkuperunoista voi valmistaa monenlaista mm. litistettyjä paistinperunoita. Litistettyinä perunat imevät itseensä enemmän makua. Jos pidät esim. salt and vinegar -sipseistä, niin pidät myös näistä perunoista. Ohje sisältää omenaviinietikkaa. Pikkuperunoiden seurana tarjoillaan kreikkalaista jogurttia. Lue Iltalehden artikkeli tästä linkistä ≫ Litistetyt paistinperunat ovat superherkku – näitä pottuja söisi jopa sellaisenaan
Veni Energia Oy on ympäristöystävällisten arvojensa mukaisesti varmistanut, että kaikki sähkön yhteishankinnan kautta Veljekset Kuusistolle välitetty sähkö on alkuperätakuumerkittyä ja 100% uusiutuvaa energiaa.