Perunasta on moneksi!

Saamme kuluttajina valtavasti tietovirtaa eri ruokien terveysvaikutuksista ja haitoista. Usein mieleen tulee jopa että mitä tässä enää oikeasti voi ruokalautaselleen laittaa kun kaikissa on joko liikaa kovia rasvoja, nopeita hiilihydraatteja tai sokeria. Nämä näkyvät konkreettisesti ostotottumuksissa sillä kukapa ei olisi huomannut vaikkapa vaalean leivän myynnin laskua tai proteiinia paljon sisältävien rahka/raejuustojen kulutuksen kasvua. Näistä olemme tottuneet keskustelemaan ruokapöydissämme ja onhan terveellisen ruokavalion tietoisuuden kasvussa paljon hyvääkin. Mitä tietoisemmiksi tulemme, sitä parempaa laatua osaamme ostaa ja arvostaa.

Peruna on perusraaka-aine jonka terveellisyyttä useat ravitsemusterapeutit ovat viime aikoina korostaneet. Perunan hiilihydraatit auttavat jaksamaan päivän tekemisissä. Ravintosisältövertailussa riisin ja pastan kanssa peruna pärjää hyvin: itse asiassa perunassa on vähemmän energiaa kuin pastassa tai riisissä. Lisäksi perunan on todettu vilkastuttavan serotoniinituotantoa, jolla on vaikutusta mielihyvän tunteeseen. Perunassa on lisäksi C- ja monia B-ryhmän vitamiineja sekä kaliumia ja magnesiumia.

Moni meistä tämän jo tietääkin mutta parhaiten saat perunan vitamiinit talteen keittämällä tai höyryttämällä perunan kuorineen. Lautasillamme on usein peruna perunamuusin tai keitettyjen perunoiden muodossa, mutta oletko maistanut koskaan peruna-sipuli lehtitaikinapiirasta tai röstiperunalettuja mädillä? Aikamoista myöntää näin perunanviljelijänä, mutta rehellisesti sanottuna vasta Saran reseptien myötä mekin löysimme nämä hyvät maut! Kokeile ennakkoluulottomasti Saran reseptejä, jotka löydät reseptiosiostamme.

Nautinnollisia hetkiä hyvän ja terveellisen ruoan parissa!