Röstiperunaletut tarjottuna mädillä ja smetanalla

Perunalajike Nicole-Annabelle, kiinteä peruna, vihreä pussi
Tekijä: Sara La Fountain
Reseptityyppi: Pääruoka

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 ääntä, keskiarvo: 3,67 / 5)
Ladataan...

Ainekset

4 perunaa, isoa
1 sipuli, pieneksi silputtuna
1 tl valkosipulia, raastettuna
2 kananmunaa
¾ dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
öljyä

Täytteet

120 g mätiä (oman maun mukaan joko siian-, lohen- tai muikunmätiä)
1 purkki smetanaa
2 rkl punasipulia, silputtuna
tilliä, silputtuna

Koristeeksi

ruohosipulia

Ohje

  1. Ensimmäiseksi kuullota sipuli paistinpannulla pehmeäksi ja laita hetkeksi sivuun.
  2. Kuori perunat ja raasta raastinraudalla isoksi raasteeksi. Kuivaa perunaraaste talouspaperilla, yritä saada niin paljon nestettä pois kuin mahdollista. Laita raastetut perunat kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon valkosipuli, kuullotettu sipuli, jauhot ja kananmuna. Sekoita massa hyvin.
  3. Laita paistinpannulle n. 4 ruokalusikallista öljyä ja anna öljyn lämmetä. Muotoile massasta teelusikalla pienehköjä kasoja paistinpannulle. Voit myös halutessasi käyttää lettupaistinpannua, jolloin saat helposti mukavan kokoisia röstiperunalettuja. Painele paistinlastalla massasta ohuehkoja lettuja. Anna paistua keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi. Vähennä lämpöä ja käännä röstiperunaletut. Jatka paistamista vielä 5-7 minuuttia niin, että letut ovat kauttaaltaan kullanruskeita ja kypsiä.
  4. Siirrä valmiit röstiletut pellillä uuniin miedolle lämmölle niin, että ne maustuvat ja pysyvät lämpiminä. Valmista loput perunaraastepallerot letuiksi samalla tavalla.
  5. Täytä röstiperunaletut erilaisilla mädeillä ja punasipulisilpulla. Tarjoile smetanan kera.